Sloopauto verkopen: waar moet je op letten?

Heb jij een ongeluk gehad met jouw voertuig, dan is de kans groot dat jouw auto total loss is en niet meer te maken valt. Vooral als de reparatiekosten van het voertuig hoger liggen dan de waarde van de auto, is het beter om jouw auto te verkopen. We noemen het dan ook wel een sloopauto en een sloopauto kun je het beste verkopen. Een sloopauto verkopen kan op verschillende manieren en iedere methode heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wil jij weten hoe je dit het beste kunt aanpakken? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Een auto verkopen door middel van een advertentie

Je kunt een sloopauto verkopen op verschillende manieren doen, maar het is verstandig om dit middels een advertentie op het internet te doen. Je kunt eenvoudig een advertentie maken en deze vullen met informatie over de sloopauto. Op die manier is het wellicht mogelijk om een koper te vinden, maar dit kan soms maanden duren. Wil jij niet wachten op een koper en snel van jouw voertuig af zijn, dan kan een directe verkoop van jouw sloopauto aan een sloperij uitkomst bieden. Hier zitten namelijk meerdere voordelen aan verbonden en hieronder kun je er meer over lezen!

De voordelen van jouw sloopauto verkopen aan een sloperij

Er zitten veel voordelen aan het verkopen van jouw sloopauto aan een sloperij. Het grootste voordeel is dat je direct van jouw voertuig af bent en hier ook een vergoeding voor kunt krijgen. De vergoeding ligt vaak tussen de 100 en 300 euro, dit is afhankelijk van het gewicht van het voertuig, maar ook de auto onderdelen die onder het voertuig zitten. Daarnaast is het ook ideaal dat de sloperij in veel gevallen de sloopauto komt ophalen. Je hoeft op die manier geen speciaal vervoer te regelen en je bent toch van het voertuig af.