Wat doet een sloperij?

Sloperijen zijn anno 2022 hypermodern en voeren verschillende werkzaamheden uit. Ze handelen in onderdelen en natuurlijk ook in schadeauto’s. Als je op de website van een sloperij kijkt, zie je gelijk dat ze dat doen. Daarnaast zijn sloperijen erkend door het RDW en het ARN. Dit betekent dat ze altijd alles op een duurzame manier doen en dat is natuurlijk beter voor de wereld. De belangrijkste taak van een sloperij is het slopen van oude voertuigen die niet meer gebruikt worden. Er zijn veel mensen die hun auto inleveren bij een sloperij en vaak gebeurt dit alleen als het een sloopauto is. Vaak zijn de reparatiekosten hoger dan de waarde van de auto. Het is dan altijd beter om je sloopauto te verkopen en dat doe je natuurlijk bij een sloperij. Maar waarom verkopen aan de sloperij? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Je bent snel van je auto af

Veel mensen proberen hun sloopauto te verkopen via het internet. Hier zitten veel nadelen aan verbonden en het grootste nadeel is dat het heel lang kan duren. In sommige gevallen duurt dit maanden en de meeste mensen vinden dit erg vervelend. Gelukkig is er een oplossing en je kunt de auto gewoon verkopen aan een sloperij. Je bent op deze manier namelijk direct van je sloopauto af en dat is erg fijn. Een sloperij is erkend door het RDW en kan een vrijwaring code voor je voertuig regelen. Dit betekent dat je de sloopauto van je naam af kunt halen en dat is natuurlijk ideaal.

De meeste sloperijen hebben ook een ophaalservice en kunnen de sloopauto komen ophalen. Kijk op het internet naar de verschillende sloperijen en controleer de website heel goed. Vaak zie je dan direct of ze de auto kunnen ophalen en dat is natuurlijk erg handig.

Vergoeding & duurzaam

Een ander groot voordeel is dat je een vergoeding krijgt voor het inleveren van de sloopauto. Deze vergoeding ligt vaak tussen de 100 en 400 euro en is afhankelijk van de onderdelen. Sommige onderdelen zijn veel waard en kunnen dus goed verkocht worden, door de sloperij. Daarnaast sloopt de sloperij de sloopauto op een duurzame manier en dit geeft de mensen een fijn gevoel. De afvalstoffen van de sloopauto worden vaak gebruikt voor het maken van nieuwe producten. In sommige gevallen worden hier ook nieuwe voertuigen van gemaakt, ideaal toch?