Waarom tweedehands auto onderdelen. 

Tweedehands auto onderdelen niet iedereen is er bekend mee en niet iedereen wilt ze in hun auto hebben, omdat ze natuurlijk al een keer eerder zijn gebruikt. Ook erg veel mensen denken dat als hun auto stuk is en nieuwe onderdelen nodig heeft dat alle onderdelen die eronder gezet worden de originele en nieuwe onderdelen zijn. Dat is vaak niet zo. Sterker nog het gebruik van tweedehands auto onderdelen brengt heel veel voordelen met zich mee. Wij gaan je uitleggen wat tweedehands auto onderdelen nou precies inhoudt en wat de voordelen zijn. 

Wat zijn tweedehands auto onderdelen

Een tweedehands auto onderdeel houd in dat dit product al eerder is gebruikt en meestal uit een sloopauto komt, deze onderdelen zijn vaak te koop bij een sloperij of online op marktplaats en andere sites. Het kan natuurlijk ook zijn dat dit onderdeel uit een schadeauto komt. Een auto die het einde van zijn levensjaren heeft bereikt, komt vaak uit bij een autosloperij. Het is vaak zo dat de auto in zijn geheel niet meer veel waard is en geen geld oplevert dan is het zo dat de onderdelen die in de auto zitten juist wel enorm veel geld opleveren. Dit komt omdat de onderdelen goed geschikt zijn voor hergebruik. Zo kan een onderdeel van de auto gedemonteerd worden en opnieuw verkocht aan garages of particulieren. Dat is de reden dat we het een tweedehands of gebruikt auto onderdeel noemen. 

Welke onderdelen zijn er

Eigenlijk kunnen alle onderdelen van een auto tweedehands verkocht worden. Van versnellingsbakken tot toeters en van dynamo’s tot remblokken. Je vind op de tweedehands auto onderdelen markt vooral onderdelen die een restwaarde vertegenwoordigen. Sommige onderdelen zijn nieuw namelijk zo goedkoop dat er weinig vraag naar een tweedehands variant is. Denk bijvoorbeeld aan filters. 

De voordelen

Het aankopen en gebruiken van een tweedehands auto onderdelen heeft een aantal voordelen. Tweedehands onderdelen zijn meestal goedkoper dan nieuwe onderdelen. De tweedehands auto onderdelen zijn vaak sneller verkrijgbaar dan een nieuw auto onderdeel. Je helpt mee aan een beter milieu als jij namelijk een tweedehands auto onderdeel koopt, hoeft er geen nieuw onderdeel gefabriceerd te worden. Auto onderdelen die niet nieuw meer worden geproduceerd zijn vaak nog wel te koop bij de sloperij. 

De nadelen

Voor veel mensen is het gebrek aan fabrieksgarantie een nadeel van tweedehands auto onderdelen. Om die reden geven steeds meer bedrijven van tweedehands onderdelen garantie op de onderdelen die iemand koopt. Wil jij een zeer betrouwbaar onderdeel koop hem dan bij een leverancier die nieuwe onderdelen verkoopt. En zorg ervoor dat hij je dan ook de garantie geeft die je wilt, dit kan natuurlijk ook bij de sloperij