Auto verkopen zonder APK keuring

Een APK is een jaarlijkse keuring en controlepunt voor je auto. Je auto word dan heel goed gecontroleerd op storingen en er wordt gekeken of de auto veilig is om op de openbare weg te rijden. De meeste jonge auto’s komen vaak door de APK keuring heen, maar de oudere auto’s hebben vaak uitgebreide reparaties nodig. Hierbij kunnen meerdere problemen naar boven komen zonder dat je dat wist. 

Wat moet je doen als je jouw auto wilt verkopen maar er al een jaar voorbij is en je APK keuring verlopen is. Met het verkopen van een auto met een verlopen APK zitten natuurlijk extra kosten. Je mag niet meer legaal rijden in een auto zonder een APK keuring. Maar dat betekent niet dat je de auto niet mag verkopen. Het kan zijn dat je APK keuring binnenkort plaatsvindt, maar je denkt dat de keuring kosten hoger zijn dan de dagwaarde van de auto. Dan kan je de auto misschien maar beter verkopen. Sommige autobedrijven kopen auto’s in voor andere auto’s. Als jij jouw auto wilt verkopen kun je dit maar beter doen voordat je een APK keuring hebt. Wanneer de APK is verlopen krijg je namelijk een stuk minder geld dan als je hem verkoopt als de APK nog niet verlopen is. 

Kan het wel? 

Ja als jij je auto wilt verkopen zonder APK keuring dan kan dat wel. Maar houd er wel rekening mee dat de auto niet meer de weg op mag. Je moet de auto dus verkopen, terwijl deze niet meer op de Nederlandse wegen mag komen

Auto helemaal stuk

Als je auto helemaal stuk is en je wilt hem weg hebben en het verkopen van je auto zonder APK keuring lukt niet. Kan je beter de auto naar de autosloop brengen. Dit kost geen geld en de meeste erkende sloopbedrijven halen de auto gratis op. Zo hoef je geen trailer te regelen of sleepwagen. Wat de autosloop precies doet, is het demonteren van de auto totdat je allemaal losse onderdelen krijgt. Deze onderdelen worden gesorteerd, het ene deel wordt gebruikt voor de tweedehands verkoop en de andere onderdelen worden gebruikt voor de recycling. De vergoeding wordt bepaald door het gewicht en door hoeveel oud ijzer de auto oplevert. Je moet goed opletten of de autosloop wel een erkende autosloop is bij het RDW. Dit zorgt ervoor dat de auto direct van je naam wordt afgeschreven en je geen verzekering en belasting plichtig meer bent.